Het Weer in Hilversum

Hilversum is een stad in de provincie Noord-Holland en ligt in het Gooi, een gebied dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke omgeving. De zomers zijn warm en de winters zijn koud met veel sneeuw. De stad is erom bekend dat het regelmatig mistig is.

Klimaat

Hilversum heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koude winters. In de lente is het gemiddeld zo’n 11 graden, terwijl de temperatuur in de zomer kan oplopen tot zo’n 22 graden. In de winter daalt de temperatuur tot zo’n 5 graden Celsius. Ook kan er dan veel sneeuw vallen.

Regenval

De regenval in Hilversum is gemiddeld redelijk hoog, met een jaarlijkse neerslag van meer dan 600 mm. In de wintermaanden daalt de hoeveelheid regenval, maar in de zomermaanden wordt er meer regen verwacht. Ook kan er mist voorkomen in Hilversum, vooral in het vroege voorjaar en late herfst.

Windrichting

De windrichting in Hilversum verschilt per seizoen. In de wintermaanden waait er meestal vanuit het noordwesten, terwijl in de zomermaanden de wind uit het oost-zuid-oost waait. De gemiddelde windsnelheid bedraagt ongeveer 7 km/uur.

Hoe warm is het meestal in de zomer in hilversum?

Temperatuur tijdens de zomer

In de zomer is het meestal erg warm in Hilversum. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 22 graden Celsius, maar kan oplopen tot wel 30 graden. Dit maakt het een perfecte bestemming om te genieten van de zon of om te genieten van een aantal outdoor activiteiten. Ook kan het in de zomer erg vochtig zijn, dus wees voorbereid met wat luchtige, lichte kleding.

Uv-index

Omdat Hilversum vrij dicht bij het noordelijkste punt van Nederland ligt, is de uv-index vaak hoog. Hoge uv-index waarden kunnen leiden tot verbranding en hebben invloed op de huid. Daarom wordt aangeraden om UV-beschermende kleding en andere items te dragen als je buiten bent tijdens de warme zomermaanden.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in Hilversum is meestal redelijk hoog in de zomermaanden. Dit betekent dat je je vaak transpireerder voelt dan wanneer het koeler is. Wees daarom voorbereid door kleding te dragen die ademend en licht is, en drink veel water tijdens warme dagen.

Heeft hilversum regenachtige of droge winters?

Regenachtige winter

De winters in Hilversum zijn regenachtig. De gemiddelde neerslag ligt tussen de 600 en 800 mm per jaar, wat overeenkomt met ongeveer 60 dagen van regenval. Door de lage temperaturen kan er veel sneeuw vallen, maar er is ook veel mist te verwachten. In de wintermaanden waait de wind meestal uit het noordwesten en de windsnelheid ligt gemiddeld rond 7 km/uur.

Regenjassen en Warme Kleding

Het is daarom aan te raden om je goed te kleden als je naar Hilversum gaat in de wintermaanden. Regenjassen en andere waterdichte kleding zijn een must, en warme trui of vest is ook aan te raden. Bovenal is het belangrijk om droog te blijven tijdens je verblijf in Hilversum.

Korte Zonnige Periodes

Ondanks de regenachtige winters zijn er in Hilversum ook korte periodes met veel zonneschijn. Deze periodes kunnen variëren van een paar dagen tot een paar weken, afhankelijk van het weerpatroon op dat moment. Dus het is mogelijk om tijdens je verblijf in Hilversum toch nog wat zonnestralen te vangen!

Geef een reactie

Back To Top