In ons kleine landje is het winterse weer nu echt begonnen. Al begon het herfst-/winterseizoen vrij mild, inmiddels zijn de temperaturen flink omgeslagen en is er zelfs al de eerste sneeuw voorspeld. Sommige mensen staan te popelen van dit nieuws, terwijl anderen zich liever binnen zouden opsluiten. Maar de winterse kou trotseren hoeft helemaal niet zo onaangenaam te zijn. Mits je jezelf er goed tegen beschermd. Bijvoorbeeld met de juiste winterjas!

Het begint allemaal met de juiste winterjas

Voor iedereen ziet de “juiste” winterjas er anders uit. Wat een goede jas voor jou is, hangt van meerdere factoren af. Allereerst moet een winterjas je warm houden. Ben jij iemand die het snel warm heeft en je lichaamstemperatuur goed vast kan houden? Dan is een dunnere jas misschien al voldoende voor jou. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een nette tussenjas van wol. Door de wol blijft je lichaam aangenaam warm en door deze modieuze jas blijf jij er uiterst fashionable bijlopen!

Heb jij een actieve leefstijl?

Ben jij iemand die graag wandelingen maakt of gaat fietsen in de winter? Dan is het fijn als je jas je warm houdt, maar het teveel aan warmte ook weer kan afvoeren zodat je het nooit té warm krijgt. Van lichamelijke inspanning krijgen de meeste mensen het namelijk vanzelf al warm. Een jas die te dik is, zou ervoor kunnen zorgen dat je gaat zweten. Erg vervelend en al helemaal niet comfortabel. Zoek daarom een jas uit die de perfecte dikte heeft naar jouw smaak. Ook is het handig als je jas goed tegen een winterse bui kan. Een waterdichte jas zorgt ervoor dat de kleren onder je jas lekker droog blijven. Er bestaan gevoerde regenjassen die hiervoor uiterst geschikt zijn! De warme fleece- of teddyvoering zorgt ervoor dat de jas net even warmer is dan een normale regenjas. Ook hebben ze vaak een capuchon en zijn ze gemakkelijk schoon te maken door de gladde stof aan de buitenkant.

Een duurzame allrounder

Ben jij juist iemand die het altijd koud heeft en bijna niet warm te krijgen is? Dan kun je het beste op zoek naar een dikke jas van zeer goede kwaliteit. Deze jassen zijn extra dik gevoerd en houden de regen en wind buiten. Een echte win-winsituatie dus! Maar, waar vind je zo’n jas en aan welke prijs moet je denken? Je kunt bijvoorbeeld een Airforce jas kopen. Deze jassen zijn van zeer goede kwaliteit en gaan dus jarenlang mee. Je moet er wel even iets voor over hebben, maar de jassen zijn het dubbel en dwars waard! Kijk bijvoorbeeld eens naar Airforce jassen heren.

Geef een reactie

Back To Top