Het hebben van de juiste verlichting in je achtertuin zorg voor sfeer en is erg leuk nu de lente er weer aankomt. Er zijn verschillende soorten verlichting beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende tuinen en die verschillende effecten creëren. Hieronder bespreken we enkele soorten verlichting die perfect zijn voor in de achtertuin, inclusief boomverlichting.

Wat voor soorten verlichting bestaan er allemaal?

Terrasverlichting is de perfecte manier om een gezellige sfeer te creëren op je terras of patio. Dit kan worden bereikt met lichtslingers, tafellampen, staande lampen of wandlampen. Kies voor warme kleuren en dimbare verlichting voor een ontspannen sfeer. Dit zorgt voor een fijne sfeer op een warmte lente- of zomeravond.  Vul dit bijvoorbeeld aan met accentverlichting. Dit is ideaal om specifieke kenmerken in je tuin te benadrukken, zoals bloembedden of bomen. Het kan worden bereikt met grondspots, uplights, downlights of inbouwverlichting. Kies voor een warmere kleurtemperatuur om ook hiermeeeen gezellige sfeer te creëren.

Waar kun je nog meer op letten?

Padverlichting is een praktische manier om veilig door je tuin te lopen en je tuinpad te verlichten. Dit kan worden bereikt met grondspots of lantaarns langs de rand van de paden. Kies voor een heldere en witte kleurtemperatuur voor een betere zichtbaarheid. Zorg ervoor dat je waterdichte verlichting kiest, dit is vooral een must-have voor zwembaden, vijvers of fonteinen in je tuin. Kies hiervoor waterdichte armaturen of LED-strips die tegen vocht kunnen.

Boomverlichting als eye-catcher

Boomverlichting is een geweldige manier om bomen in je tuin te benadrukken en om een leuke en fijne sfeer te creëren. Dit kan worden geraliseerd met netverlichting, stringverlichting of lichtgevende ballen. Kies voor warme kleuren voor een gezellige sfeer en voor koelere kleuren voor een modernere look. Vooral voor boomverlichting is het belangrijk om de juiste verlichting te kiezen die past bij de grootte en de vorm van de boom. Zorg ervoor dat de lichten veilig worden bevestigd en dat de elektrische kabels goed zijn beschermd. Op deze manier kan je boomverlichting een geweldig effect hebben en tegelijkertijd veilig blijven voor jou en jouw gezin.

Met de juiste verlichting kan jouw achtertuin een gezellige en uitnodigende plek worden om te ontspannen en te genieten van de buiten. Ik zou je willen aanraden om eens bij globalmlights.nl op de website te kijken en daar verder te oriënteren. 

Geef een reactie

Back To Top